Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

Zonder risico overstappen op biologisch afbreekbare olie

DSC00859
Michael Anslijn (midden) adviseert bedrijven graag over de overstap naar biologisch afbreekbare olie.

Tekst | Armand Landman

Beeld | Duport Lubricare

22 juli 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Smeermiddelen hoeven niet schadelijk te zijn voor mens en milieu

“Er is geen enkele reden om niet over te stappen op biologisch afbreekbare smeermiddelen”, stelt Michael Anslijn van Duport Lubricare. “De olie van het Zwitserse Motorex gaat de hele gebruiksduur van een machine mee, is mengbaar met andere biodegradables, PFAS-vrij, volledig afbreekbaar en we nemen desnoods de fabrieksgarantie over. Dus waarom zou je het niet doen? Het is net zo belangrijk als emissievrij werken.” 

Anslijn heeft als adviseur bij Duport Lubricare jarenlang ervaring met biologisch afbreekbare smeermiddelen. “Omdat het gemaakt is op basis van verzadigde estervloeistoffen is de olie van Motorex compatible met alle gangbare afdichtingen. Aanpassingen aan een machine zijn niet nodig en overstappen van minerale oliën naar biologisch afbreekbare is dan ook een fluitje van een cent. Bovendien hoef je ze gedurende de hele levensduur van een machine niet te vervangen. Minder stilstand dus, minder arbeid en veel minder gebruik van schadelijke stoffen. Tel uit je winst!”  

Mocht er onverhoeds een slangbreuk optreden dan zijn de smeermiddelen van Motorex niet schadelijk voor het milieu. Anslijn: “75 Procent breekt binnen 28 dagen af, volgens de OECD 301B-richtlijn. Niet voor niets schrijven steeds meer opdrachtgevers – gemeenten, maar ook Waternet – biologisch afbreekbare smeermiddelen voor.” Machine-eigenaren die vrezen dat hun fabrieksgarantie vervalt na het overstappen op een ander smeermiddel, kan Anslijn geruststellen. “Samen met Motorex geven we, na gratis bemonstering van de olie, een verklaring van mengbaarheid met de huidige olie in het systeem af. Vervolgens nemen we de garantie zwart op wit over.”

Anslijn vervolgt: “Onze CARDEV filtratiesystemen zijn speciaal ontworpen om hydraulische smeermiddelen te ontdoen van vuil en water. In de meeste gevallen kan dat zelfs terwijl de machine gewoon doordraait. Smeermiddel op basis van verzadigde esters laat zich namelijk heel makkelijk op lagere temperaturen reinigen.” Met CARDEV is het mogelijk om de hydrauliekolie in het systeem schoner dan nieuw te krijgen en te houden. Dat betekent minder stilstand, een langere levensduur, minder verspilling en beter voor mens en milieu.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwmat? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details