Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Voorbij Funderingstechniek verwelkomt: Volvo FH16 truck

Voorbij Funderingstechniek verwelkomt: Volvo FH16 truck

Bij Voorbij Funderingstechniek in Amsterdam is een gloednieuwe Volvo FH16 truck afgeleverd. Een moment waar chauffeur Dennis Knook lang naar heeft uitgekeken. De truck is een model met een zuinige Euro 6 motor, dat goed past bij de visie op duurzaamheid van Voorbij Funderingstechniek. Er is gekozen voor het merk Volvo om zo de eenheid van het wagenpark te waarborgen. Maar hoe ziet deze truck er precies uit en waarom heeft Voorbij Funderingstechniek deze aankoop gedaan?

Het voorstel

Wanneer we Dennis spreken over ‘zijn’ groene monster, dan straalt hij van top tot teen. Want Dennis heeft hier lang naar uitgekeken. De eerste plannen lagen een jaar geleden al op tafel bij de directie. Hij mocht een voorstel doen en starten met dit project. ‘’Mijn vorige wagen had een Euro5 emissie motor en door de aangescherpte milieunormen mocht ik de stad niet meer in’’. ‘’Bij Voorbij denken wij aan het milieu en omgeving, dus paste de oude truck niet meer in het plaatje’’.

De truck

De Volvo FH16 8x 4T truck is uitgerust met een zuinigere Euro6 versie D motor. De truck is een 4-assige zwaar transport trekker met maar liefst 650 PK. Dit betekent dat de truck tot wel 130 ton aan totaalgewicht kan meenemen. Onze Volvo dealer in Zwaag is in dit gehele traject erg meedenkend geweest en heeft samen met ons de truck zorgvuldig samengesteld; zo is de truck voorzien van een 10-tons luchtgeveerde vooras. Achter de cabine zijn op maat gemaakte RVS kisten gemonteerd door Vlarotech, met daarin een hydrauliek en dieseltank. De uiteindelijke afwerking van het exterieur is verzorgd door Volvo en HTH truckaccessoires. Het interieur door M&M Truckdesign.

Voorbij groen

De truck is volledig ‘Voorbij groen’ gespoten en bestickerd en de bijbehorende semi-dieplader met autokraan is weer helemaal opgeknapt door Kamphuis Nijverdal. De combinatie is daardoor weer helemaal als nieuw. De samenwerking met alle partijen is zeer voorspoedig verlopen, wat heeft geresulteerd in een mooi eindresultaat. Met deze truck kan chauffeur Dennis en daarmee het bedrijf weer vele veilige kilometers afleggen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details