Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Verbeterde veiligheid op de bouwplaats dankzij veiligheidsconcept

Verbeterde veiligheid op de bouwplaats dankzij veiligheidsconcept

Voel je je veilig, dan kan je het beste van jezelf geven. Dat geldt voor alle sectoren en in het bijzonder voor de bouw. Doka speelt daarop in met een professioneel en veelomvattend veiligheidsconcept op de bouwplaats. Het concept strekt van productontwikkeling en veiligheidsadvies tot een compleet pakket aan veiligheidsproducten en diensten.

Veiligheid staat bij Doka dan ook hoog in het vaandel. En terecht, want uit studies blijkt dat op veilige bouwplaatsen sneller wordt gewerkt en minder ongelukken gebeuren. Ongelukken die behalve menselijk leed en verlies, ook extra kosten veroorzaken. Om de toepassing van veiligheidssystemen zo veel mogelijk te vereenvoudigen investeert Doka consequent in innovatie. Op die manier kan worden gegarandeerd dat voor elke bekistingstoepassing eenvoudig en snel te bedienen veiligheidsproducten beschikbaar zijn.

360° bewegingsvrijheid

Neem de FreeFalcon waarmee Doka de mogelijkheid biedt om veiligheid probleemloos te combineren met snelheid en kosteneffectiviteit.  Het nieuwe valbeveiligingssysteem biedt gebruikers 360° bewegingsvrijheid zonder ten koste te gaan van de mobiliteit. FreeFalcon kan direct zonder verankering worden ingezet op bouwlocaties zodat planning- en montagekosten tot een minimum worden beperkt. De verplaatsing kan eenvoudig door één persoon worden verzorgd met een heftruck.

Het Xsafe plus universeel passend werkplatform.

 

Collectieve beveiliging

Een goed voorbeeld van een collectieve valbeveiliging is Doka’s universeel inzetbare veiligheidsheksysteem XP. Centraal element is een leuningstaander voor alle soorten leuningbeveiligingen, zoals veiligheidshekken, hout,  steigerbuizen et cetera. Vijf praktische bevestigingsonderdelen maken de staander toepasbaar in nagenoeg alle ruwbouw-omgevingen, waaronder betonvloeren, trappen en brugranden. De leuningstaander van het XP-veiligheidsheksysteem is uitgevoerd met easy-click-functie en is daarmee met één beweging snel, eenvoudig en betrouwbaar te monteren.

Kant-en-klaar werkplatform

Speciaal voor wandbekistingen biedt Doka verder het universeel passende werkplatform Xsafe plus. In tegenstelling tot traditionele steigersystemen kent dit werkplatform geen steiger- of losse delen maar een voor gemonteerde, opklapbare werkvloer van geel geglazuurd hout met geïntegreerde ladder en rug- én kopleuningen. Hierdoor is de gebruiker altijd betrouwbaar en rondom beveiligd, zelfs in tijdelijke en ombouwsituaties.  Zo combineert Xsafe plus een verbeterde veiligheid met tijdwinst in elke fase van een bouwproject.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details