Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Van visie en design naar Bisonspoor lifestyle

Van visie en design naar Bisonspoor lifestyle

De uitvoering van het masterplan Bisonspoor 2020 is in volle gang! Het in september van dit jaar opgeleverde Business Center wordt volop gebruikt door de kantoorhuurders en de verse broodjes staan dagelijks klaar bij Vascobelo. Daarnaast vorderen de werkzaamheden in het winkelcentrum gestaag. Op zaterdag 23 november wordt het middenplein in het winkelcentrum geopend en kan het nieuwe middenplein – dat nu nog achter de stofschotten verstopt is – in gebruik genomen worden.

De retailvisie

“Wij moeten stoppen met het denken aan ‘store’ en beginnen met het bedenken van ‘stories’. Stoppen met het denken aan ‘product’ en beginnen te denken aan ‘producties’”, aldus Doug Stephens, auteur van ‘Re-engineering Retail’. Geïnspireerd door deze woorden heeft beheerder Winter Trust samen met architectenbureau ONB, namens de ambitieuze eigenaar, een nieuwe visie ontwikkeld voor winkelcentrum Bisonspoor. Winkelcentrum Bisonspoor laat mensen in contact komen met producten, maar tegelijkertijd ook met amusement. Het biedt mensen een prettige en veelzijdige winkelbeleving door creativiteit en inspiratie. Openheid en dynamiek speelt een grote rol zowel binnen als buiten het gebouw. In het nieuwe ontwerp is gezocht naar nog betere aansluiting op de omgeving.

Het design

In het nieuwe design is een architectonisch beeld ontwikkeld voor het winkelcentrum als geheel. Het ontwerp van de winkelpuien en de façades is modulair, flexibel en demontabel, samengesteld uit bijzondere materialen zoals composiet, aluminium, glas en bamboe. Eén van de belangrijke uitgangspunten bij uitvoering van het masterplan. De grootste bouwkundige ingreep aan de binnenzijde is het wegzagen van bestaande vloerdelen, waardoor een hoog centraal binnenplein ontstaat. Hierdoor is er tussen de vloerniveaus meer (visueel) contact en in combinatie met een zeer licht en transparant “luchtkussen” dak ontstaat op het centrale plein een comfortabele, open en dynamische ruimte. Rondom het complex zijn nieuwe entrees geplaatst, ruim en uitnodigend, als bijzondere elementen in een compleet vernieuwend jasje. Aandacht voor detail, kleur en materiaal voegen aan het ontwerp raffinement en menselijke schaal toe: een ontwerp waardoor het fysieke en de verbeelding als katalysator voor de hele omgeving zal dienen. Samen met Bureau MAAN, ontwerpers van de publieke buitenruimte, is er een masterplan voor het hele gebied opgesteld.

Bisonspoor als complex

Winkelcentrum Bisonspoor bestaat uit een tweelaagse winkelplint met daarbij vier kantoortorens, twee woongebouwen en een nieuwe parkeergarage die rechtstreeks is aangesloten op zowel het winkelcentrum als de kantoortorens. Bestaande en nieuwe functies (wonen, winkelen, werken, amuseren) worden in een geregisseerd geheel met elkaar gemengd op verschillende niveaus binnen het complex, in een spel van verrassende ruimtes en maaivelden. Hierbij hebben we de ambitie om in de toekomst ook zorgfaciliteiten als belangrijke extra te huisvesten in het Bisonspoor gebied.

Heropening middenplein

Vanaf zaterdag 23 november a.s. is het vernieuwde middenplein in het winkelcentrum te bewonderen. Dit zal uiteraard gevierd worden in de vorm van een grootse heropening op zaterdag 30 november, waar u van harte voor uitgenodigd bent. Daarnaast staan er diverse events op het middenplein op de planning. Houdt de website in de gaten voor meer informatie over de ontwikkelingen van de renovatie en de komende events.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details