Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Vacuüm techniek voor het geruisloos leggen van industrieplaten en tegels

Vacuüm techniek voor het geruisloos leggen van industrieplaten en tegels

Op het strand van Katwijk is de firma Schaddé van Dooren aan het werk met een hele stille vacuüm-unit om industrieplaten te leggen. Deze vacuümunit wordt aangedreven door een elektromotor op accu. Dankzij deze stille machine kunnen zij gewoon doorwerken als de strandgangers op het terras zitten. Daarnaast scheelt dit ook enorm veel voor de werknemers; geen geluidsoverlast en geen benzinedampen om in te werken. En vergeet het milieu niet! In een video op YouTube vertelt Lourens ten Hove hun ervaringen en waarom zij kozen voor een elektrische vacuümunit met accu. (U kunt deze vinden op het kanaal van Nimatech bv).

De vacuümunit beschikt over lithium accu’s waar ruim een dag mee gewerkt kan worden. Dankzij het start/stop systeem wordt de elektromotor, die de vacuümpomp aandrijft, alleen ingeschakeld wanneer het vacuüm in de zuignap te veel afneemt. Of het juiste vacuümniveau bereikt is wordt ook weergegeven door de verlichte vacuümmeter en de duidelijke rode en groene lamp op de machine. De machinist kan met de afstandsbediening vanuit een shovel of kraan het vacuüm activeren en het product weer lossen. Op de afstandsbediening ziet de machinist ook, middels rode en groene lampen, of het veilig is om te hijsen.

Dankzij het start/stop systeem wordt de elektromotor, die de vacuümpomp aandrijft, alleen ingeschakeld wanneer het vacuüm in de zuignap te veel afneemt.

Oplossingen rondom CO2-emissie

De vacuüm unit biedt ook oplossingen inzake regelgeving rondom CO2 uitstoot. Er zijn binnen Nederland 1344 projecten op slot gegaan omdat de reductie van de uitstoot niet gehaald wordt en de PFAS norm te hoog ligt. Dit product kan bijdragen aan een oplossing voor dit probleem. Zo is er de mogelijkheid om op allerlei gebieden toch deze norm te halen. Ook kan ervoor gekozen worden om materialen die normaal afgevoerd worden nu op het project te verwerken. 

Zo heeft Nimatech ook een aanzuigframe ten behoeve van het uitzuigen van 30 x 30 tegels. Dit frame heeft de mogelijkheid om de tegels verticaal ten opzichte van elkaar schoon te schuiven. Het frame is geschikt om zowel tegels uit te zuigen en te palletiseren, als wel nieuwe tegels af fabriek te verleggen in formatie 4/3/4. De consequentie van de werkwijze met dit frame is dat er geen oude tegels afgevoerd worden, geen nieuwe tegels geproduceerd en de nieuwe tegels niet aangevoerd hoeven worden. Dus een 3 x win situatie. 

Zo is er in het verleden veel machinaal bestraat met vacuüm techniek. Deze techniek vereist veel vermogen. De oplossing leek voor de hand liggend. Klemkracht in plaats van zuigkracht! Dit impliceert dat er geen zware machine meer nodig is om machinaal te straten.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details