Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Tijdelijk en plaatselijk de grondwaterspiegel verlagen
Van der Veldt Bronbemaling houdt zich al vele tientallen jaren bezig met bronbemaling in de meest brede zin van het woord.

Tijdelijk en plaatselijk de grondwaterspiegel verlagen

Van der Veldt Bronbemaling houdt zich al vele tientallen jaren bezig met bronbemaling in de meest brede zin van het woord. Het bedrijf is gespecialiseerd in het plaatselijk verlagen van de grondwaterspiegel voor allerlei situaties.

Denk daarbij aan het verhogen van de stabiliteit van dijken en taluds, het droogleggen van een bouwput of voor het in den droge kunnen graven van sleuven voor de aanleg van kabels en leidingen. Voor dat laatste wordt een unieke technologie gehanteerd.

Ook in veenachtige gebieden, zoals het geval in de Randstad, kunnen we leidingsleuven heel snel droogleggen.

In de infrasector is Van der Veldt een bekend gezicht. “We zijn veelvuldig actief in het droogleggen van leidingsleuven tot wel 3 a 4 meter diepte”, zegt Ron Jacobs van Van der Veldt Bronbemaling. “We zouden in theorie wel 10 kilometer aan bemaling per week kunnen wegzetten. Onze techniek maakt het mogelijk dat we zeer plaatselijk de grondwaterspiegel kunnen verlagen. Dat heeft onder meer te maken met de speciale filters/bronnen die we toepassen in een diameter van 25 millimeter”, legt Jacobs uit. “Ook in veenachtige gebieden, zoals het geval in de Randstad, kunnen we leidingsleuven heel snel droogleggen. De opstart van dit type bemaling verloopt dan ook veel sneller dan andere vormen van bemaling. We kunnen heel snel schakelen. Niet in de laatste plaats doordat we alle benodigdheden en materieel in eigen beheer hebben en het aanleggen van de bemaling geheel zelfstandig kunnen uitvoeren met eigen personeel.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details