Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Ook volgeladen geraakt hij altijd op bestemming
De populaire T14R is een 360 graden roterende dumper met een laadvermogen van 13.200 kg.

Ook volgeladen geraakt hij altijd op bestemming

Beel is importeur van ongeëvenaarde Prinoth Panther rupsdumpers

Of het nu modder, grind of sneeuw is, de rupsdumpers van Prinoth oefenen ondanks hun forse laadvermogen zodanig weinig druk uit op de ondergrond, dat ze op plekken kunnen komen waar voertuigen op wielen al lang zouden zijn weggezakt. De door Firma Beel verkochte Prinoth Panters staan er dan ook om bekend “te gaan waar u werkt en te werken waar u gaat.”

Met hun exclusieve onderwagen- en rupstechnologieën, de hoogste snelheden, het hoogste laadvermogen en het hoogste veiligheidsniveau zijn de machines van Prinoth de meest productieve rupsdumpers op de markt. Firma Beel is al vele jaren invoerder voor zowel België als Nederland en liet dat tijdens de afgelopen MATEXPO-beurs zien aan de hand van de populaire Prinoth Panther T14R met een laadvermogen van 13.200 kg. Deze roterende dumper met stelt aannemers in staat om te werken op plekken waar andere voertuigen geen toegang hebben omdat ze de grondgesteldheid niet aankunnen.

Doordat gebruik wordt gemaakt van brede rubberen tracks met een zigzag-patroon voor een optimale tractie, zijn deze rupsdumpers zeer stabiel en sparen tegelijkertijd de ondergrond. De hoge motorpositie zorgt daarbij voor een grotere doorwaaddiepte. Hellingen en taluds tot een hoek van 31 graden kan de Panther probleemloos aan. Omdat hij zowel compact als wendbaar is worden de rupsdumpers graag ingezet op moeilijk bereikbare plaatsen, of dat nu een modderige bouwplaats is of een geaccidenteerd natuurgebied.

6 Tot 21 ton laadvermogen

De serie Panthers omvat rupsdumpers van 6 tot 21 ton laadvermogen, waaronder enkele roterende modellen met over 360 graden draaibare bovenbouw, zodat de machinist steeds in de juiste rijrichting kijkt, dat is veiliger en verbetert de nuttige werktijd en prestaties. Op het door een vrachtwagenchassis geïnspireerde onderstel zijn diverse opbouwen mogelijk, naast de standaard dumperbak is dat bijvoorbeeld een strooieropbouw voor grondstabilisatie, pijpleiding, boorinstallaties, enz.

De cabine is ROPS- en FOPS-gecertificeerd. Door het uitmuntend stuurwiel en rijpedaal blijkt de Prinoth Panther veel intuïtiever te bedienen dan andere rupsdumpers. Met zijn hoge mate van bedieningscomfort komt de rupsdumper tegemoet aan de hoge eisen van bestuurders.

Uitgebreide serie dumpers

De door Firma Beel aangeboden Panther-series gaat van de compacte T6 met een laadvermogen van 6 ton tot de grote T22 met bijna 21 ton aan laadcapaciteit.

Panther T6: met zijn snelheid van 15 km/u en zijn veelzijdigheid presteert de T6 in een groot aantal sectoren, zoals mijnbouw, bouw en olie-,
 gas- of nutsbedrijven.

Panther T7R: bij de 10,5 ton wegende T7R (R = rotatie) garandeert een onbelemmerd zicht vanuit de cabine de veiligheid van de machinist en andere werkers op het terrein.

Panther T12: bij de T12 dumper op rupsbanden kan vrijwel elk accessoire met weinig of geen aanpassingen worden bevestigd aan het chassis van 860 mm (34 inch). Hij vervoert met een lage bodemdruk moeiteloos tot 11.340 kg zware opbouw, materialen en voorraden naar de werklocatie.

Panther T14R: de populaire T14R is een 360 graden roterende dumper met een laadvermogen van 13.200 kg. Het uitstekende zicht vanuit de cabine vergroot de veiligheid op het werkterrein.

Panther T16: de rupsonderwagen van de T16 wordt vaak ingezet voor transport van gereedschap (grondboren, vorkheftrucks, kranen, boren enz.) op oneffen terrein en overal waar een lage bodemdruk en tractie vereist zijn.

Panther T22: de bijna 17 ton wegende T22 heeft een relatief lage bodemdruk. Hij wordt vaak ingezet bij hei- en boorinstallaties om de zware onderdelen en dergelijke aan of af te voeren op plekken met een moeilijke ondergrond.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details