Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Overig

“Ons specialisme is een uit de hand gelopen hobby”

Liebherr-946-LC-LR-(4)

Tekst | Tekst | Jan Mol Beeld | Gerard Bos

16 oktober 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een mooie uitspraak van Gerard Bos, eigenaar en directeur bij Gerard Bos Machineverhuur BV. Deze uitspraak wordt nog eens extra bevestigd door het feit dat Gerard Bos zelf regelmatig op de machine te vinden is. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan tenslotte.

“Momenteel zijn wij aan het werk in IJmuiden met het onderwater wegnemen van een CB wand”, opent Gerard het gesprek. “Een van onze vorige opdrachten was het onderwater uitgraven van een sluis in België. Bij de Nieuwe Sluis Terneuzen hebben wij onlangs de tweede fase buispalen ontgraven tot een diepte van 16,5 meter, met behulp van onze longreach kraan met verlengde grijper. Maar wij kunnen nog dieper.”

Al bijna 35 jaar dé specialist

Op zijn 23e startte Gerard zijn bedrijf en hij vindt het werk nog even leuk en bijzonder als toen. “Onze specialisatie in onderwaterwerken is een uit de hand gelopen hobby. Wij vinden het machtig om aparte werkzaamheden te verrichten, met onze expertise. Dat is ook de reden waarom de kraan mij nooit heeft losgelaten. Door zelf regelmatig aan de handels te zitten, blijf je feeling houden met de branche. We werken met eigen, goed opgeleide mensen voor wie de machines geen geheimen hebben. Alleen zo kunnen we een constante kwaliteit garanderen en ons echt onderscheiden.”

Het verschil maken

Gerard investeert veel in uitrustingsstukken en machines die voldoen aan de nieuwste milieu- en veiligheidsnormen. “Dat moet optimaal zijn, het is de huiskamer van de machinist. Wij hebben vanaf 1996 VCA** en hebben niveau 3 op de CO2 prestatieladder. Ons motto in alles wat wij doen is ‘het verschil maken’. Dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk zien”, zegt Gerard tot besluit.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwmat? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details