Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Overig

‘On the fly’ assets detecteren en analyseren

gs_bag-kopieren

30 april 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

LiDAR is een razendsnelle 3D-technologie voor onder meer het nauwkeurig kunnen vastleggen van assets in de openbare ruimte. Het Pointer Platform van GeoSignum maakt het mogelijk enorme LiDAR-datasets op te slaan, te openen, te verwerken, te beheren en te visualiseren. En dat allemaal ‘on the fly’ via de webbrowser. Er is geen extra software of er zijn geen extra plug-ins meer nodig.

“LiDAR-gegevenssets zijn voor bedrijven actief in de infrasector een waardevolle bron van informatie”, begint Dogan Altundag, oprichter en eigenaar van GeoSignum. “In LiDAR wordt bijvoorbeeld informatie verzameld van assets zoals bomen, stoepranden, wegen, vangrails, verkeerslichten, geluidswanden, verkeersborden, straatmeubilair, enzovoort. Behalve de positie van deze assets biedt het nog veel meer aanvullende informatie. In geval van een boom bijvoorbeeld is onder meer op te maken wat de omvang is van de stam, de totale hoogte van de boom en het volume van de kroon. Waardevolle informatie die goed van pas kan komen bij grondwerkzaamheden op een bepaalde locatie. Tot op heden was het lastig om deze LiDAR-data te gebruiken voor infrabedrijven. Met ons Pointer Platform is het kinderspel. Alle typen LiDAR-datasets kunnen gewoon via de webbrowser worden gevisualiseerd en verwerkt.”

gs_segment-kopieren

Behalve de positie van deze assets biedt LiDAR nog veel meer aanvullende informatie.

 

GeoSignum heeft veel ervaring met objectdetectie en analyse van LiDAR-data. “Het webplatform is sinds 2014 ‘online’ en recent hebben we de derde generatie gepresenteerd”, zegt Altundag. “In deze laatste release zijn nog meer AI-toolsets beschikbaar voor onder meer automatische objectdetectie (en classificatie ervan) en het opschonen van ruis. Ook kunnen 3D-modellen, 360-graden panorama- en HR-foto’s worden toegevoegd. Kortom, eigenlijk een onmisbare oplossing voor bedrijven actief in de infrasector.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwmat? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details