Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe robotic total station van Topcon maakt veelzijdige workflows in landmeting en bouw mogelijk

Nieuwe robotic total station van Topcon maakt veelzijdige workflows in landmeting en bouw mogelijk

Topcon Positioning Group maakt bekend dat de nieuwe robotic total stations uit de GT-serie in dit najaar beschikbaar zijn. Toepassingsgebieden zijn landmeetkundig inmeten en uitzetten, maatvoering op de bouw of als hulp bij (bouw)machinebesturing. De total stations GT-1200 en GT-600 zijn leverbaar met verschillende niveaus van nauwkeurigheid.

Geïntegreerde workflowoplossing

De total stations maken deel uit van een complete workflowoplossing, die naast een nieuw veldboek, een nieuwe versie MAGNET Field- en Office-software van Topcon en de laatste GNSS-ontvangers omvat. Alle onderdelen functioneren samen als een eenheid en bieden zo betere prestaties en dataverwerking met geïntegreerde connectiviteit tussen veld en kantoor.
Met de snelheid, tracking en nauwkeurigheid van de GT-serie in combinatie met het intuïtieve softwaresysteem vervult deze flexibele oplossing praktisch alle technologiebehoeften van landmeters en aannemers in hun projecten met uitzetten, maatvoeren en machinebesturing.

Efficiënte technologie

“De nieuwe total stations werken met een updatefrequentie van 10 Hz, wat sneller is dan voorheen. Door de GT-serie te koppelen aan het nieuwe veldboek met bijbehorende software, is er een nog betere tracking en worden uitzetten en maatvoeren eenvoudiger. Zo kan de gebruiker meer uitzet- en maatvoeringspunten verzamelen in minder tijd,” zegt Ray Kerwin, directeur mondiale productplanning.
In de geavanceerde UltraTrac-technologie voor het volgen van de prisma is optische detectie gekoppeld aan een nieuw ontwikkeld algoritme dat de UltraSonic-motor aanstuurt en ongekende prestaties biedt bij locken op prisma’s.

Tracking van snelbewegende doelen

“Op lastige projectlocaties en bij toepassingen met machinebesturing is het nu eenvoudiger om snelbewegende doelen te tracken en het prismalock vast te houden. Bijvoorbeeld in een project met machinebesturing, waarbij het prisma meetrilt met het uiteinde van het blad, lockt de GT nu beter op het prisma dan ooit. Het resultaat is dat je de machine vloeiender kunt besturen,” licht Kerwin to

Betere rapportage en dataverwerking

Voor wat betreft de software biedt MAGNET verbeterde kwaliteitsrapportage op basis van veldgegevens en betere dataverwerking voor grotere bestanden, grafische verwerking en 3D-modellen. MAGNET Field biedt meer workflows met afbeeldingen en kaarten, plus de menu-gestuurde functionaliteit die populair is bij gebruikers die veel met de software werken.

Hybrid Positioning-technologie

Er is een optionele upgrade mogelijk, die Hybrid Positioning-technologie toevoegt. Hiermee kunnen gebruikers direct locatie-updates verkrijgen via GNSS-ontvangers. Dit maakt het mogelijk om gegevenspunten voor posities ook te registreren als de zichtlijn wordt verstoord door obstakels op de projectlocatie

Complete serie

De complete GTserie workflowoplossing bestaat uit de MAGNET-software, een FC-6000-veldboek en GNSS-ontvangers uit de HiPer serie. Deze totaaloplossing staat garant voor gebruiksvriendelijke digitale processen waarmee landmeters en aannemers nauwkeuriger kunnen werken, minder aanpassingen achteraf hebben en betere kwaliteitscontroles kunnen uitvoeren.

Nog meer informatie? Bezoek de Digitale Intergeo.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details