Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw bedrijf in sleufbekisting maakt projecten veiliger

Nieuw bedrijf in sleufbekisting maakt projecten veiliger

De transitie naar een circulaire economie biedt zowel uitdagingen als kansen voor bedrijven werkzaam in het grondverzet. De vraag naar de bouw van energiezuinige woningen, gebouwen en infrastructuur neemt toe waardoor er nieuwe kabels, leidingen en riolen aangelegd moeten worden. Maar ook in de bestaande gebouwde omgeving is er veel te doen op dat gebied. Zo wordt er op diverse plekken glasvezelkabel aangelegd en worden leidingen vervangen. Ons huidige rioleringsstelsel kan, door de bouw van nieuwe woonwijken én de klimaatverandering de capaciteit niet meer aan of is aan het einde van zijn levensduur gekomen. Dat moet landelijk aangepakt worden. Werk aan de winkel dus!

Uitdagingen

Maar we lopen achter. Aan het woord is Andy Martens, oprichter van BodemBoX, specialist in advies en verhuur van sleufbekistingen voor de infrabouwer of grondwerker. “Vaak is men niet op de hoogte van de mogelijkheden die met onze systemen haalbaar zijn. Onze materialen kunnen bij verschillende toepassingen op een veilige manier tot grote diepte ingegraven worden. Andere uitdaging is dat bouwprojecten tegenwoordig onder hoge tijdsdruk worden uitgevoerd, waardoor soms de veiligheid in het geding komt. Bij het graven van een sleuf ontstaan risico’s, omdat het grondwater, een zandige bodem of een verhoogde belasting achter een sleuf voor verzakkingen of zelfs instortingen kunnen zorgen. Uitermate gevaarlijk voor de mensen die in de sleuf werkzaam zijn, maar het kan ook gevolgen hebben voor de mensen, gebouwen of infrastructuur om een sleuf heen.”

Geleideplaten in diverse afmetingen uit het assortiment.

Bewustwording

“Vaak genoeg gaat het nog fout en gebeurt het dat grondmassieven onverwacht afzakken. Het mág niet zo zijn dat de druk die op het project ligt resulteert in onveilige situaties. Ook de mensen in de sleuf zelf zijn hier vaak debet aan. De gedachte is vaak ‘het kan wel, even snel’, maar de gevolgen zijn desastreus. En precies daarom gaan wij, met BodemBoX, de inframarkt voorzien in toepassingen om veilig te kunnen werken zowel in als omheen de sleuf.”

Andy Martens

Service én veiligheid

BodemBoX richt zich met haar CE- en TÜV gecertificeerde assortiment van verscheidene graafconstructiesystemen en diverse bouwkuipoplossingen op de Nederlandse en Belgische markt. De productie van de sleufbekisting geschiedt in een gloednieuwe productiehal in Duitsland waarbij gebruik gemaakt wordt van de allernieuwste technieken. Zo wordt er tevens conform de huidige wetgeving geproduceerd. “Om onze klanten te ontzorgen, leveren wij veel meer dan alleen het product. We bieden een stuk service en persoonlijke begeleiding op de bouw. En indien gewenst, komt er een instructeur mee die helpt om de sleufbekisting in te bouwen. Ook leveren we handige toepassingen als randbeveiligingen en poorten die de toegang tot de ontgraving beveiligen zodat er veilig en verantwoord in en om de sleuf gewerkt kan worden. Allemaal zaken die de veiligheid ten goede komen.”

Een leidingsleuf die voldoet aan alle eisen m.b.t. veiligheid in en om de ontgraving

Connectie met ‘buiten’

“Een goede connectie met de uitvoerder, grondwerker of machinist, is erg belangrijk”, zegt Martens. “Zij zijn diegenen die er mee moeten werken en weten exact wat er écht nodig is binnen het project.” Martens
besluit: “Als een bedrijf de beslissing genomen heeft om veilig en verantwoord te werken, maar (nog) niet de ervaring heeft, bieden wij de oplossing. Met het juiste advies én de connectie met buiten tot en met de uitvoering aan toe. Dáárin maken wij het verschil.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details