Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bouwtransport

MAN biedt altijd juiste oplossing voor bouw

MAN is sinds jaar en dag specialist onder de truckmerken voor de bouwsector. Deze TGS 35.510 met kipperopbouw is hiervan een mooi voorbeeld.

Tekst | Kees Beijer

Beeld | MAN Trucks

10 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De nieuwe range biedt naast een perfect vormgegeven werkplek voor de chauffeurs ook maximale kostenefficiëntie en optimale inzetbaarheid.

Binnen de bouwsector worden er hoge eisen gesteld aan kippers, kraanwagens en betonmixers. Ze moeten efficiënt en zuinig zijn op het asfalt, een maximale flexibiliteit bieden bij het laden en lossen, maar ook in ruw terrein uit de voeten kunnen. Daarom is de nieuwe truckgeneratie van MAN nog beter afgestemd op de individuele eisen van het bouw- en off-road segment. Gebruikers profiteren van de expertise die MAN Truck & Bus gedurende 115 jaar in deze sector heeft opgebouwd.

Het chauffeurscomfort staat bij de nieuwe truckgeneratie van MAN op een hoog niveau.

De hoofdtaken die naast het rijden moeten worden uitgevoerd – zoals het reinigen van de kipperbak, het lossen van ladingen met de laadkraan of het laden en lossen van beton – vormen een echte uitdaging in de bouwsector. Dus is het belangrijk om over een truck te beschikken die bijzonder praktisch is en 100% is afgestemd op de behoeften van de chauffeur. Een truck die de best mogelijke ondersteuning biedt en het werk vergemakkelijkt. MAN heeft hier bij de ontwikkeling van de nieuwe truckgeneratie veel aandacht aan besteed. Dat blijkt uit de nieuwe trapachtige instap, die samen met de grote deuropeningshoek van bijna 90° het in- en uitstappen zo comfortabel en veilig mogelijk maakt. Praktische veegranden houden de cabine schoon en de uitgebreide verstelbaarheid van stoel en stuurwiel zorgt ervoor dat bestuurders van elk formaat een comfortabele positie vinden.

Met de TGL (7,5 tot 12 ton GVW), TGM (12 tot 26 ton GVW), TGS (19 tot 50 ton GVW) en TGX (18 tot 41 ton GVW) in de bouwhoogtes ‘normaal’, ‘middel’ en ‘hoog’ (met mechanische vierwielaandrijving) biedt MAN de bouwsector de juiste truck voor elke toepassing. De moderne 12,4-liter D26 Euro 6d-motor (met vermogens van 430, 470 en 510 pk en hoge koppels vanaf 900 t/min) zorgt in combinatie met de perfect schakelende MAN TipMatic geautomatiseerde transmissies met een ruime keuze aan rijprogramma’s voor hoge prestaties én een laag verbruik. Het volledige MAN motorenprogramma is gecertificeerd voor XTL synthetische brandstoffen volgens de EN15940, zodat een grote CO2-reductie mogelijk is.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details