Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Klantspecifieke machines voor de funderingsbranche
Van den Heuvel werkt altijd met een separaat powerpack en een separaat trilblok zodat te allen tijde aan de laatste eisen kan worden voldaan.

Klantspecifieke machines voor de funderingsbranche

Wat doe je als je centraal wilt staan in de funderingsbranche en écht toegevoegde waarde wilt leveren? Dan maak je machines die klanten inzetten voor hun specifieke doeleinden.

Van den Heuvel uit Werkendam (VDH) is een succesvolle partner in de funderings-, grondverzet-, sloop-, overslag- en waterbouwsector. Zij verkopen niet alleen betrouwbare merken, maar zijn ook in staat machines van hoge kwaliteit te ontwerpen én te bouwen.

From scratch

Waar Van den Heuvel eerder met name betrouwbare merken ombouwde op basis van klantvraag, maakt het bedrijf tegenwoordig compleet eigen machines ‘from scratch’. Marc Timmerman, directeur VDH, vertelt: “Steeds vaker zijn er specifieke wensen voor specifieke doelen. Daar gaan wij mee aan de slag. We interpreteren de klantvraag, vragen verder op basis van onze ervaring en expertise en adviseren de klant. Vervolgens maakt onze afdeling engineering de ontwerpen en daarna de berekeningen en wordt de machine in onze werkplaats gebouwd. Het staalwerk maken wij zelf, de hydraulische-, elektrische- of dieselmotor wordt er geplaatst, de machine wordt in de gewenste kleuren gespoten en na uitgebreid en zorgvuldig testen wordt de machine gekeurd afgeleverd. En staan we altijd paraat met onze goede service.”

De nieuwste ontwikkeling van Van den Heuvel: de Komatsu PC490LC-11 sheetpiler. Met de telescopische arm en de mogelijkheid om drukkend voorspanning te geven op de damwand, biedt deze machine veel voordelen.

Sheetpiler

Al enige tijd is VDH bezig met het ontwikkelen van een sheetpiler. De Komatsu PC490LC-11 Sheetpiler is een damwandtrilmachine speciaal voor het trillen en drukken van damwanden. “Begin juli hebben we de tweede machine afgeleverd in de USA”, vervolgt Timmerman. “Deze sheetpiler heeft een telescopische mast zodat er langere damwandplanken geïnstalleerd kunnen worden. Ook is het mogelijk dichterbij te werken, wat met name een groot voordeel biedt bij binnenstedelijke projecten. Maar het grootste verschil ten opzichte van de traditionele manier van damwanden plaatsen -met een hijskraan met trilblok- is dat deze machine ook drukkend voorspanning kan geven op de damwand, wat de efficiëntie verhoogt.” VDH werkt altijd met een separaat powerpack en een separaat trilblok zodat te allen tijde aan de laatste eisen kan worden voldaan. “In al onze machines zit tegenwoordig ook een Stage V motor”, vult Timmerman aan. “Deze sheetpiler is overigens ook met een vierdelige mast verkrijgbaar.”

Oplossingsgerichte funderingstechnieken

Eerder maakte VDH al de MP60, een machine die breed inzetbaar is bij variërende funderingswerkzaamheden. Deze machine kan zowel heipalen slaan als verdringend boren, mortel schroefpalen boren, maar ook minivibropalen trillen. Het hoge rendement van de machine wordt bereikt door zijn betrouwbaarheid en kwaliteit van de materialen en onderdelen. Timmerman besluit: “Machines bouwen kunnen wel meer bedrijven, maar een klantvraag omzetten in een machineontwerp dat voor klantspecifieke doeleinden geschikt is, dáár zit onze toegevoegde waarde. Je hoeft alleen maar kenbaar te maken wat je nodig hebt en waarvoor.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details