Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
‘Iedereen die in de bouw werkt kan met deze veiligheidstrainingen uit de voeten’
De opleidingen zijn zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt.

‘Iedereen die in de bouw werkt kan met deze veiligheidstrainingen uit de voeten’

“VCA-opleidingen moeten haalbaar zijn voor iedereen die in de bouw werkt”, vindt Wiljan van Luttikhuizen. Daarom gaat hij heel ver in zijn aanbod. Zijn opleidingen worden overal in Nederland aangeboden, in elke vorm, in de meest gangbare talen en ook voor mensen met leerproblemen of taalkundige beperkingen.

Wiljan van Luttikhuizen is directeur/eigenaar van Van Luttikhuizen Advies & Opleidingen. De organisatie geeft advies, verzorgt onder meer VCA-opleidingen en vervolgens de examinering. “Het verzorgen van de opleidingen is onze corebusiness”, vertelt Van Luttikhuizen. 

Advies

Tot de adviestak behoren onder meer werkplekinspecties om voor bedrijven een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) op te stellen. Deze RI&E wordt getoetst door een kerndeskundige. Ook ‘toolboxmeetings’ behoren hiertoe, gericht op de werkplek/bouwplaats.

Opleidingen – het totaalpakket

Binnen de tak Opleidingen worden VCA-, BHV- en Heftruck- en hoogwerkeropleidingen verzorgd. De trainingen worden georganiseerd op 20 locaties verspreid over Nederland en zijn gekoppeld aan fysieke en digitale boeken, eventueel met voice-over. Van Luttikhuizen: “De lesprogramma’s zijn geschreven door eigen onderwijskundigen, die bekend zijn met de doelgroep. Met een speciaal ontwikkeld werkboek, vol met oefeningen en verhelderend beeldmateriaal hebben zij de opleiding zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt.” De trainingen worden op locatie en in-company verzorgd, desgewenst als maatwerktraject en altijd begeleid door vakbekwame docenten.

Examinering

De examens voor de opleidingen worden afgenomen door onafhankelijke examenbureaus en ook op dit onderdeel biedt Van Luttikhuizen een voordeel. “Wij hebben ondertussen een relatie opgebouwd met deze examenbureaus en scherpe prijsafspraken kunnen maken. Daar profiteren onze cursisten of hun werkgevers van mee.” De examens worden afgenomen aan het eind van de cursusdag(en).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details