Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bouwmat

Hyundai introduceert drie compacte Stage V rupsgraafmachines

Hyundai-HX145A_LCR
Als krachtige binnendraaier is de HX145A LCR uiterst geschikt voor nutsvoorzieningen, wegwerkzaamheden en woningbouw.

Tekst | Pieter de Mos

Beeld | Hyundai Construction Equipment

22 juni 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Verfijnd aansturen bij populaire 13/15-tonners

In de A-serie lanceert Hyundai Construction Equipment drie compacte graafmachines die voldoen aan de EU Stage V-norm. Het gaat om de conventionele HX140A L en twee binnendraaiers: HX130A LCR en HX145A LCR. De modellen zijn geavanceerder en hebben een verfijndere aansturing.

Het drietal moet in de populaire 13- tot 15-tons klasse aannemers en verhuurbedrijven nieuwe niveaus bieden in prestaties, efficiëntie en productiviteit. De compacte machines worden aangedreven door de nieuwste dieselmotor van Cummins, type F3.8. Bij de HX130A LCR levert die 55 kW (74 pk) vermogen. De twee andere modellen zijn met 100 kW (134 pk) beduidend krachtiger. De EU Stage V-certificering zorgt in de populaire HX140A L voor 3% meer vermogen en 12% meer koppel dan zijn voorganger. Bij de HX130A LCR lukt het om zónder AdBlue een vermindering van het fijnstof (PM) met 60% te realiseren. De Eco-rapportfunctie helpt de machinist om efficiënter te werken en minder brandstof te verbruiken. 

NIEUWE HEFMODUS

Bij alle drie de machines verbetert de nieuwe hefmodus de fijnregeling van het hydraulische systeem. Dat gebeurt via verlaging van het motortoerental, verhoging van het vermogen en de pompdebietregeling. De verbeterde Intelligent Power Control (IPC) optimaliseert het debiet en het vermogen van de hydraulische pomp, afhankelijk van de werkomstandigheden. De optionele nauwkeurige zwenkregeling kan de beweging van de giek bij het begin en het einde van de zwenkbeweging afvlakken.

De machinist kan ook de hefsnelheid van de giek ten opzichte van de zwenksnelheid instellen, door de voorrangsfunctie van de giek in of uit te schakelen. De snelheid van de graafarm is eveneens fijn af te stellen door de armregeneratiefunctie in en uit te schakelen. Tot slot is het nu mogelijk om de machine-instellingen op te slaan via de werkstand Key On Init, zodat deze direct worden toegepast bij het starten van de motor. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwmat? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details