Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Machines & Materieel

Husqvarna Construction kiest volop voor duurzaam met nieuw accu-assortiment

Naamloos-1-1

16 september 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De onderneming stelde haar drie nieuwigheden, namelijk een boormotor, een vlindermachine en een doorslijper, in primeur voor op MATEXPO in Kortrijk. De accu-aangedreven doorslijper is dé uitblinker van hun vernieuwd assortiment. Deze unieke doorslijper kreeg de naam K1 PACE. Zijn sterke prestaties zijn gelijkwaardig aan die van benzine-aangedreven slijpers, maar met alle extra voordelen voor milieu en gebruiker.

Innovatief assortiment op basis van accu

Husqvarna Construction breidt met deze drie nieuwe machines haar assortiment op batterij verder uit. Eerste nieuwigheid is de DM 540i boormotor op accu die in nauwe hoeken past, een laag gewicht heeft en optimaal is uitgebalanceerd voor een nog productievere werkdag.

De tweede nieuwigheid is de BV 30i vlindermachine, een accu-aangedreven en krachtige gladstrijker. Het biedt zijn gebruikers het gemak van snoerloos werken en werkt onder alle weersomstandigheden, laadt snel op en heeft een actieve koeling. Omdat er geen rechtstreekse uitlaatgassen vrijkomen, draagt het toestel bij aan een aangenamere en minder schadelijke werkomgeving.

De laatste nieuwigheid van Husqvarna Construction, de doorslijper K1 PACE, is het eerste product op basis van het nieuwe PACE-accusysteem. In de nabije toekomst volgen er allicht nog toestellen op basis van dit accusysteem. De K1 PACE slijper gunt zijn gebruikers het vermogen en het prestatieniveau die ze van de slijpmachines op benzine mogen verwachten, met tegelijkertijd alle extra pluspunten van accu-aangedreven machines voor zowel de operator zelf als het milieu.

Story image

Mattias Holmdahl, Global Product Manager Power Cutters bij Husqvarna Construction, legt de focus op accu-aangedreven toestellen verder uit:

“Steeds meer bouwbedrijven streven naar koolstofneutrale werkplekken. Als toonaangevende leverancier voelen we ons verantwoordelijk om samen met onze partners en klanten bij te dragen tot meer duurzaamheid. We zijn er bijzonder trots op een accu-aangedreven doorslijpmachine met hoog vermogen uit te brengen, die de transitie naar een koolstofarme economie ondersteunt.”

Een totaal nieuwe gebruikservaring met de K1 PACE

De 300 en 350mm diamantbladen van de K1 PACE doorslijper zijn geoptimaliseerd voor het accu-aangedreven systeem, maar ook de slijpmachine en het steem zelf werden bijgewerkt. Het toestel is daarnaast uitgerust met de X-Halt® remfunctie om de rotatie van het blad in een fractie van een seconde stop te zetten, wat een grotere veiligheid garandeert.

“We weten wat er nodig is om zelfs het zwaarste werk tot een goed einde te brengen en dulden geen compromissen op het stuk van kwaliteit en veiligheid. Met de K1 PACE krijgen de gebruikers een accu-aangedreven doorslijpmachine met hoog vermogen, die geen directe emissies genereert. Ze kunnen rekenen op minder trillingen, een vlotter slijpproces en minder belasting van het lichaam dankzij het lichte gewicht en het optimale zwaartepunt”, stelt Holmdahl.

Story image

Husqvarna Group zet in op verdere groei

Naast de expansie van haar assortiment op batterijen, breidt de Husqvarna Group ook het aanbod in oppervlaktebehandeling verder uit door de overname van Blastrac, eind 2021. Op MATEXPO verschenen ze voor het eerst verschenen als één onderneming.

“De overname van Blastrac versterkt en vormt een aanvulling op onze ambities voor organische groei, aangezien we verder uitbreiden naar complementaire oplossingen voor oppervlaktevoorbehandeling. Dit stelt ons in staat om klanten een complete reeks oplossingen te bieden voor elke taak binnen de oppervlaktevoorbehandeling”, aldus Henric Andersson, CEO van Husqvarna Group.

Het productportfolio van Blastrac omvat hoogwaardige en efficiënte oplossingen voor gritstralen, frezen, schrapen, slijpen en polijsten en stofopvang. Het bedrijf heeft wereldwijd 380 medewerkers met productie in Noord-Amerika, Europa en Azië met verkoop in meer dan 80 landen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details