Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bouwmat

Gemaakt voor de toekomst, Vandaag in actie

foto-1-een-serie-scania-dc-09-077a-motoren-in-het-magazijn-bi-kopieren

16 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Dan hebben we het over de motoren van Scania. Al meer dan 55 jaar is Sandfirden Technics exclusief dealer van Scania voor de Benelux waarmee ze uiterst betrouwbare producten met de hoogst mogelijke prestaties en een laag energieverbruik levert. Maar het bedrijf staat ook bekend om de zekerheid van continuïteit in bedrijfsvoering én daadwerkelijke zorg voor het milieu.

Wereldwijd is er veel veranderd door strengere emissie-eisen. Dat constateert ook Gaeonn Meyer, accountmanager Industrie bij Sandfirden Technics. Voor de meeste motoren geldt de Stage V norm.

Stage V Motoren

“Scania is erin geslaagd om motoren van 9, 13 en 16 liter te voorzien van een bepaald nabehandelingssysteem, dat zorgt voor een verminderde uitstoot, zónder dat dit ten koste gaat van de motorprestaties. Daarmee voldoen de motoren aan de EU Stage V emissie-eisen, met behoud van een laag brandstofverbruik, lage operationele kosten én minder gevolgen voor het milieu.”

Industrie

“Met een vermogen variërend van 202-566 kW zijn deze motoren geschikt voor zowel klein als groot materieel”, vervolgt Meyer. “Daarmee kunnen we de middenklasse van de industriële branche volledig bedienen.” Sandfirden Technics werkt veelal rechtstreeks met fabrikanten, zoals Bredenoord, een firma die aggregaten bouwt en ECT Delta, waarbij de Scania motoren in de Automated Guided Vehicles gebruikt worden.

Innovatie op basis van jarenlange ervaring

“Onze experts doen hun uiterste best om technisch het optimale te bereiken. Met onze afdeling ontwikkeling, een eigen werkplaats en de mogelijkheid alles zorgvuldig te testen maken wij dit waar. Zo hebben we onze technologie toegevoegd aan de Scania motoren en deze omgebouwd naar een emissie gecertificeerde marine motor. Ook ontwikkelden we de range ‘lean burn’ (bio) gas-motoren, waarmee Biogas en aardgas als duurzame brandstof worden ingezet. Deze uiterst modern motoren worden vanwege de hoge efficiëntie en betere emissies breed ingezet in de agrarische sector.”

Het is duidelijk dat Sandfirden Technics een breed scala aan oplossingen biedt en van a tot z de klant bedient. Met uitsluitend TOP producten van onder andere Scania, Agco Power en Thordon Bearings, zijn ze dé betrouwbare leverancier in de Benelux, met een service die perfect aansluit op de vraag en de range.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwmat? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details