Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

engcon maakt historische entree op de beurs van Stockholm

Naamloos-2

6 juli 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De beursintroductie in Stockholm op vrijdag 17 juni jl. markeert een nieuwe mijlpaal in de markante geschiedenis van engcon. De belangstelling voor de notering was groot, zowel van institutionele beleggers als van particulieren.

De gang naar de beurs van Stockholm was het resultaat van een jaar intensieve voorbereiding en met de introductie zet het bedrijf wederom belangrijke stappen in zijn reis naar de toekomst.

“We zijn trots op de positie van engcon als ’s werelds toonaangevende fabrikant van draaikantelstukken. Onze innovatieve producten maken een efficiënter en duurzamer gebruik van hulpbronnen mogelijk door graafmachines te transformeren tot gereedschapdragers die andere machines vervangen. De notering aan de Nasdaq Stockholm is een grote steun bij onze missie de wereld van het graven te veranderen en we zullen hard werken om het vertrouwen dat onze klanten en aandeelhouders in ons hebben gesteld waar te maken”, aldus Krister Blomgren, CEO van engcon.

De notering betekent dat engcon een bredere eigendomsstructuur krijgt met zowel grote als kleine eigenaren, wat het langetermijnperspectief en de stabiliteit van het bedrijf ten opzichte van de markt ten goede komt.

“Dit is een grote mijlpaal voor mij persoonlijk. We hebben een ongelooflijk lange weg afgelegd sinds ik de onderneming iets meer dan 30 jaar geleden startte. engcon heeft de ambitie om toekomstige oplossingen voor slimmer, veiliger en efficiënter graven te blijven ontwikkelen. Het is verheugend dat de interesse in ons mooie bedrijf zo groot is dat we nu een sterke investeerdersbasis hebben die ons in de toekomst zal ondersteunen. Ik kijk ernaar uit om een actieve eigenaar te blijven en heet al onze nieuwe aandeelhouders van harte welkom”, aldus Stig Engström, oprichter en grootaandeelhouder van engcon.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwmat? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details