Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

Engcon en Takeuchi verdiepen hun samenwerking – graafmachines af-fabriek voorbereid op draaikantelstuk

xjmmyyshgky9jva1kstx

7 oktober 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Verbetert nu de doorlooptijden bij zijn dealers met de introductie van een Engcon Ready-alternatief voor de TB295W-graafmachine. Dit is het begin van een intensievere samenwerking tussen Takeuchi en Engcon – met als doel af-fabriek geïntegreerde oplossingen aan te kunnen bieden.

Draaikantelstukken, intelligente besturingssystemen en automatische snelwissels van Engcon maken ook kleinere graafmachines productiever en de belangstelling voor deze producten is groter dan ooit. Terwijl de belangstelling en vraag naar Engcon producten toenemen, groeit ook de vraag naar kortere time-to-market. Het wordt steeds belangrijker om de tijd bij de dealer zo kort mogelijk te houden en de complete machine zo snel mogelijk te leveren. Dit geldt met name in tijden als deze, waar elke dag telt.

De nieuw ontwikkelde Engcon Ready-optie voor TB295W is het resultaat van een samenwerking tussen Engcon en Takeuchi om plug-and-play-installaties mogelijk te maken, zodat de installatietijden voor Engcon-producten minimaal zijn. Deze ontwikkeling is een groot voordeel voor de gemeenschappelijke klanten.

De eerste machine met Engcon Ready-optie

De introductie van de Engcon Ready-fabrieksoptie is de eerste stap in een uitgebreide samenwerking met Takeuchi met als doel om af-fabriek geïnstalleerde en geïntegreerde oplossingen aan te bieden.

“De TB295W is de eerste machine die af-fabriek geleverd gaat worden met Engcon Ready. Een goede keuze, want we zien in veel markten dat die machine meestal wordt voorzien van een Engcon draaikantelstuk”, zegt Fredrik Eklind, product owner bij Engcon Control Systems.

Eklind legt uit dat de tijd die bij de dealer nodig is om de machine klaar te maken geminimaliseerd wordt door het in de fabriek installeren van Engcon’s proportionele besturingssysteem, ergonomische hendels en vergrendelingssysteem voor het veilig wisselen van uitrustingsstukken.

“Het enige dat ontbreekt wanneer de machine in de werkplaats van de dealer komt, is een Engcon snelwissel en draaikantelstuk om de configuratie af te maken”, vervolgt Fredrik Eklind.

Een volledig geïntegreerde oplossing met vele voordelen

Naast de voordelen van kortere doorlooptijden biedt een in de fabriek geïnstalleerde oplossing de klant extra voordelen. In vergelijking met de traditionele oplossing, waarbij de dealer de installatie uitvoert, is de fabrieksklare Engcon Ready-optie een volledig geïntegreerde oplossing waarbij de componenten van het Engcon-besturingssysteem geïntegreerd zijn als onderdeel van de machine.

De Engcon Ready-optie voor de TB295W betekent dat de machine wordt geleverd met Engcon hendels met daarop het Takeuchi-logo, aan de machine-aangepaste kabeldoorvoer en een hydraulische vergrendelingsoplossing voor de volautomatische snelwissels van Engcon die uitrustingsstukken, hydrauliek en elektronica koppelen zonder dat de machinist de cabine hoeft te verlaten. Alles is bovendien speciaal ontwikkeld in samenwerking met Takeuchi en wordt geïnstalleerd in de Nagano-fabriek van Takeuchi in Japan. De functies vallen daarnaast onder dezelfde fabrieksgarantie als de rest van de machine.

De productie van de TB295W met de Engcon Ready-optie is gestart in augustus 2021 en de eerste machines zullen binnenkort worden geleverd aan geselecteerde markten in Europa. Daarna wordt de TB295W wereldwijd gelanceerd.

“De samenwerking met Takeuchi biedt voordelen voor alle betrokkenen: De klanten zullen de harmonie kunnen ervaren die is gecreëerd tussen Takeuchi TB295W en het assortiment compatibele Engcon-producten, besturingssystemen, draaikantelstukken en automatische snelwissels”, besluit Fredrik Eklind.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details