Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
EleKtro- en procesautomatisering (E/PA) AWP 2.0

EleKtro- en procesautomatisering (E/PA) AWP 2.0

Onderdeel van de renovatie en vernieuwing van de bestaande afvalwaterpersleiding (AWP) is het vernieuwen van alle elektrische componenten en een hoge mate aan procesautomatisering. Als gewaardeerd PAUW-partner is Hoppenbrouwers Techniek al vanaf het prille begin betrokken bij het prestigeproject van Waterschap Brabantse Delta. Een gesprek met projectleider Industriële Automatisering Miguel De Koninck.

Hoppenbrouwers Techniek is al vijftien jaar actief in het domein drink- en afvalwater en is in deze markt intussen een gevestigde naam. In die hoedanigheid is Hoppenbrouwers een vaste partner van GMB Waterkwaliteit & Installaties voor het realiseren van werken in deze branche. Nog voordat het project AWP 2.0 op de markt kwam, hadden beide partijen elkaar al gevonden en afspraken gemaakt voor een eventuele samenwerking bij dit project. “Deze samenwerking hield in dat wij volwaardig partner zouden zijn binnen het tenderteam”, blikt De Koninck terug. “Gedurende de volledige looptijd van de aanbesteding heeft een team van ons, net als de overige partners binnen PAUW,  intrek genomen bij GMB om zo tot een optimale synergie te komen in zowel afstemming, ontwerp als planning.”

Persstation Roosendaal nieuwe middenspanningsverdeler.

Ombouwfaseringen

Hoppenbrouwers is binnen het project verantwoordelijk voor het elektrische gedeelte, ofwel de midden- en laagspanning, de procesautomatisering en de verwarming/koeling en ventilatie in de gebouwen. De Koninck: “De grootste uitdaging voor ons heeft vooral betrekking op de ombouwfaseringen. Gedurende zo’n fasering geldt een maximale (volledige) stilstand van 8 uur. Verder hebben we een leveringsverplichting (transport) te garanderen tijdens de volledige ombouwperiode. Daarvoor hebben we vanzelfsprekend allerlei beheersmaatregelen opgesteld. Eén daarvan is bijvoorbeeld voorzien in een verbeterde reservestelling: de garantie van altijd n+1. Verder worden de risico’s beheerst door het organiseren van periodieke risicosessies en proberen we verrassingen te voorkomen door integraal te plannen volgens de LEAN-filosofie met alle betrokken partijen, inclusief het waterschap Brabantse Delta.”

Persstation Roosendaal huidige pompenkelder.

Verrassingen voorkomen

Voor Hoppenbrouwers is AWP 2.0 volgens De Koninck een mooie referentie. “Het krijgt behoorlijk wat aandacht vanuit de buitenwereld. Het feit dat het voor het waterschap een prestigeproject is, maakt het voor ons ook al uniek. Waterschap Brabantse Delta wil volledig ontzorgd worden en dat is juist waar onze kracht ligt. Wij hebben die kennis en kunde in huis en adviseren het waterschap waar nodig in het maken van de juiste keuzes voor de verschillende oplossingen, gevalideerd aan de gevraagde eisen. We nemen als het ware het waterschap bij de hand en leggen uit welke keuzes we maken en waarom we die keuzes maken. Dat voorkomt verrassingen en creëert commitment wat als zeer prettig wordt ervaren. Tot op heden verloopt het project dan ook volgens planning en naar ieders wens. Er is een optimale samenwerking tussen de PAUW-partners en met het waterschap. De samenwerking wordt periodiek gemeten en geëvalueerd; er is bijna wekelijks overleg op elk niveau.”

Inmiddels zijn de PAUW-partners een jaar bezig na de tender en is de DO-fase achter de rug. De engineeringsfase loopt volop en “We zijn net een aantal weken buiten bezig. Nu begint het pas echt spannend te worden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt”, besluit De Koninck.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details