Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Duurzaamheid in de GWW

Duurzaamheid in de GWW

biologisch afbreekbare smeermiddelen beter voor milieu én materieel

Steeds meer bedrijven gaan voor duurzaam. Ook binnen de GWW zien we dat wagen- en machineparken en het onderhoud ervan onder de loep worden genomen. Bedrijven zijn steeds vaker bereid hierin te investeren. “Investeringen die zich zeker terug verdienen”, zegt Henk Jan Keuter, marketing en sales manager bij Duport Lubricare. Het Dedemsvaartse bedrijf is exclusieve importeur in Nederland van milieuvriendelijke smeermiddelen van het Zwitserse merk Panolin en van Cardev-filtratieapparatuur.

Biologisch afbreekbare olie

De smeermiddelen van Panolin zijn zo bijzonder omdat deze biologisch afbreekbaar zijn. “Dat maakt dat het gebruik ervan toelaatbaar is in kwetsbare gebieden zoals bossen, water- en landpartijen. Baggeraars, Staatsbosbeheer, waterschappen en Rijkswaterstaat maken er allemaal al gebruik van. En ook belangrijk, zónder dat dit ten koste gaat van de prestatie.”

“Panolin heeft inmiddels een wereldwijde reputatie in milieuvriendelijke smeermiddelen.” Henk Jan Keuter, Duport Lubricare. (Beeld: Panolin)

 

GWW en agrarische sector

Keuter merkt dat steeds meer klanten in de GWW en agrarische sector goedgekeurde bio-olie in hun machines willen hebben. “Dat resulteert in het feit dat vele grote leveranciers en fabrieken de machines dus al met ‘onze’ smeermiddelen vullen. Hoewel de olie in aanschaf iets duurder is, kiezen steeds meer bedrijven voor milieuvriendelijk, maar bespaart het ze op termijn ook veel geld omdat het duurzamer is.” Volgens Keuter is HLPSYNTH het meest verkochte product. “Deze synthetische esterolie heeft een lange levensduur en is toepasbaar bij grondverzet, offshore, bruggen en sluizen, scheepvaart en andere hydraulische toepassingen.”

Filtratieapparatuur

Naast de Panolin smeermiddelen is het bedrijf ook importeur van de Cardev filtratieapparatuur. “Die is geschikt voor elk hydraulisch systeem en houdt de olie schoon. Een belangrijke meerwaarde”, weet Keuter. “Als de olie schoon blijft, is de kwaliteit van de hydraulische apparatuur ook gewaarborgd.”
De hoogwaardige filters verwijderen vuildeeltjes en water uit de olie, waardoor schade aan pompen of ventielen wordt voorkomen.

Bij het gebruik van meerdere milieuvriendelijke producten van Panolin, verdient een machine het predicaat ‘GREEN Machine’.

 

De combinatie maakt het geniaal

De combinatie van de milieuvriendelijke Panolin producten en de Cardev filtratiesystemen maakt het geniaal, volgens Keuter. “Doordat de olie schoon en gewaarborgd blijft, kunnen we die enorme standtijden beloven. Het is een behoorlijk kostbaar product dus daar moet je anders mee om gaan. Kijken we naar de huidige praktijk met ‘gewone’ olie, dan kan een hydraulisch systeem gemiddeld 1500 uur met dezelfde olie voor deze vervangen moet worden. Binnen de GWW-sector hebben veel bedrijven hun machines ver weg op klussen staan, die om de 1500 uur een ingewikkelde hydrauliekwissel moeten ondergaan. Dankzij Panolin olie in combinatie met het Cardev filter systeem is onze olie na 10.000 uur nog als nieuw en hoeft pas na 15.000 uur vervangen te worden. Er is dus geen tussentijdse ingewikkelde hydrauliekwissel nodig, er hoeven daardoor geen vrachtwagens op en neer te rijden en voorkomt het ook nog eens stilstand. Louter voordelen dus.”

GREEN-machine

Het Greenmachine-concept, ook van Panolin, is ontwikkeld met de focus op het milieu. Bij het gebruik van meerdere milieuvriendelijke producten van Panolin, verdient de machine het predicaat ‘GREEN Machine’. Niet alleen is de machine dan gebruiksvriendelijk, maar ook CO2-besparend dankzij de unieke eigenschappen van de Panolin smeermiddelen. Dit omdat de langere standtijden zorgen voor minder onderhoud. “Daar dragen wij als Duport Lubricare maar al te graag ons steentje aan bij”, besluit Keuter.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details