Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Deze Panther boet niet in aan veiligheid
De Panther PLd-afstandsbediening zorgt in een ‘lastige’ werksituatie voor optimale veiligheid. Links de twee nieuwe PLd- ontvangers. De onderste is de versie voor bekabeld gebruik en de bovenste voor aansluiting via een han-connector.

Deze Panther boet niet in aan veiligheid

Er zijn werksituaties waarin veiligheid een grote rol speelt. Dan is een goede afstandsbediening een grote plus, zoals de Panther PLd van Tele Radio. Die is onafhankelijk gecertificeerd, zodat de gebruiker er altijd op kan vertrouwen. Een nieuwe ontvanger voegt extra functionaliteiten toe.

Sloopwerk of het verplaatsen van zware ladingen, zeker op lastige plekken, brengt de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. Binnen de Panther-serie draadloze radiografische afstandsbedieningen van Tele Radio is de PLd-versie voor die situaties ontwikkeld. Deze PN-T19-2 beschikt, in combinatie met één van de twee PLd-ontvangers, over het noodzakelijk performance level D op de noodstopwerking, overeenkomend met Safety Integrity level 2.

Bij werkzaamheden met een hoog veiligheidsrisico moet u altijd kunnen vertrouwen op de noodstop. Hiervan bent u altijd verzekerd doordat het PLd-certificaat voor Tele Radio wordt uitgegeven door een onafhankelijke keuringsinstantie.

Geheel voorbereid

Werken met een Panther PLd-set is eenvoudig. De afstandsbediening is standaard voorzien van diverse hef-, hijs- en kraanconfiguraties en de ontvangers worden bekabeld geleverd. Tele Radio biedt daarbij de unieke mogelijkheid om de ontvanger vanaf de grond in te stellen. Ook kan de zender worden gewisseld zonder dat de ontvanger daarvoor moet worden geopend. Een goed voorbeeld van de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die uiteraard gepaard gaat met de noodzakelijke robuustheid voor gebruik in een ‘ruwe’ omgeving.

Uitbreidbare ontvanger

De PN-R23 is een nieuwe ontvanger voor de Panther-PLd en hij is beschikbaar voor bekabeld gebruik of met een han-connector. De ontvanger is uiterst flexibel, doordat hij modulair is uit te breiden met extra functionaliteiten, zoals een extra relais, CAN-bus, repeaters, digitale input, analoge output enzovoort. En dat alles zonder in te boeten aan de PLd-veiligheid.

Alles voor een veilig gebruik

Ook de software draagt op vele manieren bij aan een veilig gebruik, ook bij meerdere zenders-ontvangers en/of in ‘gevoelige’ situaties. Zo is een unieke signaalcode tussen zender en ontvanger essentieel en moet u deze zelf kunnen instellen. Dat geldt overigens ook voor de groepscode, waardoor meerdere zenders één ontvanger kunnen bedienen. Daarnaast zorgt de Direct Sequence Spread Spectrum technologie voor minder storing en is het signaal moeilijker te onderscheppen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details