Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De droogte te lijf met tijdelijke pompinstallaties

De droogte te lijf met tijdelijke pompinstallaties

Berichten over grote droogte lijken welhaast een jaarlijks terugkerend fenomeen. Waterbeheerders snakken ieder voorjaar weer naar water. Dit jaar wordt zelfs gesproken over de grootste droogte in veertig jaar. Sloten vallen droog, het grondwater zakt ver weg en de waterkwaliteit neemt af. Daarnaast heeft een laag waterpeil in rivieren verstrekkende gevolgen voor de binnenvaart, de industrie, et cetera. Eekels Pompen ervaart dan ook topdrukte, zeker in deze maanden.

Eekels verzorgt het gehele traject, van engineering tot montage en 24/7-service.

 

De kern van het probleem in Nederland is dat na de Tweede Wereldoorlog het land is ingericht om water zo snel mogelijk af te voeren naar zee. Akkers werden gedraineerd, rivieren gekanaliseerd. Terwijl het met de aanhoudende droogte juist belangrijk is om water langer vast te houden en meer op te slaan. Met andere woorden, we moeten er zuiniger en wellicht op een andere manier mee omgaan.

Pompen voor lage rivier-standen Neder-Rijn en Maas

Om te lage waterstanden te voorkomen, doen veel waterschappen en gemeentelijke instellingen een beroep op Eekels Pompen voor het plaatsen van tijdelijke pompinstallaties. “Met een verhuurassortiment van meer dan duizend helpen we onze klanten direct aan een pomp op maat”, zegt Pieter Molmans. “Door tijdelijke pompinstallaties toe te passen op de juiste locaties kunnen we er met de waterschappen voor zorgen dat we het water naar de juiste plaatsen krijgen. Daar waar waterbehoefte is.”

De pompspecialisten kunnen een oplossing op maat samenstellen.

 

Afgelopen jaar heeft Eekels een flinke pompinstallatie geplaatst bij de sluizen van het Albertkanaal in België. Hierdoor kon het water worden teruggepompt van het afwaartse naar het opwaartse. Om op die manier de uitzonderlijk lage Maasafvoer te lijf te gaan. Maar ook in eigen land is Eekels creatief met water. Molmans: “De te lage waterstand in de Neder-Rijn zorgde voor een tekort aan koelwater bij de lokale industrie en de binnenvaart ondervond hevige hinder. Op zondag kregen we de aanvraag binnen en enkele dagen later draaide onze pompinstallatie al. In zulke spoedklussen ligt onze kracht. Door onze ervaring zijn we in staat om een situatie snel in te schatten en adequaat te handelen. Zo bieden wij binnen zeer korte termijn een pompoplossing.”

Tijdelijke pompinstallaties voor lage waterstanden zijn slechts enkele voorbeelden van de droogte-oplossingen van Eekels Pompen.

 

Hecht partnerschap

Eekels bestaat ruim honderd jaar (!) en is gespecialiseerd in het verhuren van pompen. “Wij combineren pompverhuur met technisch advies en aanvullende diensten”, vervolgt Molmans. “Door deskundig advies én een uitgebreid productassortiment leveren we een totaaloplossing voor ieder pompvraagstuk. We zijn dan ook ‘preferred supplier’ voor vele waterschappen, zuiveringsschappen en gemeentes. Dit hechte partnerschap voor pompverhuur komt niet uit de lucht vallen, maar is het resultaat van jarenlange samenwerking. We verzorgen het gehele traject, van engineering tot montage en 24/7-service. De wensen uit de overheidsbranche zijn ons welbekend en daarom gaan we te werk met VCA**-gecertificeerde monteurs, plaatsen we tijdelijke pomp-installaties met een uitgebreid werkplan en laten we pompinstallaties dag en nacht draaien met onze calamiteitenservice.”

Afgelopen jaar heeft Eekels een flinke pompinstallatie geplaatst bij de sluizen van het Albertkanaal in België.

 

Meer pomptoepassingen tegen droogte en warmte

Tijdelijke pompinstallaties voor lage waterstanden zijn slechts enkele voorbeelden van de droogte-oplossingen van Eekels Pompen. “Daarnaast worden onze installaties onder meer ingezet voor het beregenen van sportvelden en het koelen van brugdekdelen. En zit een instantie met een ander pompprobleem? Dan kunnen onze pompspecialisten een oplossing op maat samenstellen. Zo houden we gezamenlijk de gevolgen van klimaatverandering onder controle en gaan we de droogte te lijf”, besluit Molmans.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details