Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Fundering

Boormachine, groutinstallatie, trilblok en nieuwe Soilmec SR30 Eagle

Gilbert-Grizzly-MG-90-Multigrip

Tekst | Pieter de Mos

Beeld | Foundiz

30 september 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Foundiz adviseert met oog op emissievrije toekomst

Foundiz verkoopt en verhuurt equipment voor diepe grondverbetering en funderingstechnieken. Op basis van projectspecificaties of bedrijfsstrategie bekijkt het bedrijf uit Etten-Leur aan de hand van onder andere heibaarheidsanalyses hoe het de aanvrager kan voorzien van het beste equipment.

De Beretta T21-E is een elektrische microboormachine voor de installatie van microbuispalen (diameter 50-168 mm) op locaties met een beperkte hoogte.

Het volgende vijftal machines geeft een indruk van hetgeen Foundiz de bezoekers tijdens de TKD wilde laten zien. Als eerste is dat de Beretta T21-E, een elektrische microboormachine voor de installatie van microbuispalen (diameter 50-168 mm) op locaties met een beperkte hoogte. De machine kan buizen boren met lengtes van 1.200 mm en doet dat met een mastlengte van slechts 1.760 mm, zodat hij letterlijk door elke deur kan.

Tijdens het boorproces van dit soort micropalen wordt vaak gebruik gemaakt van een groutmenginstallatie met pomp, zoals type STA TM125 + T3. Ook dit is een elektrisch aangedreven machine en daardoor zeer geschikt voor inpandig gebruik. Dat past goed in het emissievrije toekomstplaatje van de bouw. 

Trilblok met multigrip

Van heel andere orde is de nieuwe Gilbert Grizzly MG-90 Multigrip voor graafmachines tussen 30 en 35 ton. Dit trilblok heeft een uniek klemsysteem om diverse profielen te klemmen, zoals damwand en H-profielen en dat zowel aan zijkant als aan de onderkant van het trilblok. Intrillen kan ook bij hoogtebeperkingen. Omdat het trilblok hydraulisch roteer- en kantelbaar is valt veel tijdswinst te boeken door de eenvoudige handling.

Dawson aanbouwblok

Foundiz wilde tijdens de TKD ook een zeer compact aanbouwtrilblok van Dawson tonen. Deze Britse trilblokken onderscheiden zich door hun ontzettend lange levensduur en uitstekende gewichts- en prestatieverhouding. Met hun hoge toerental zijn de trillingen in de omgeving zeer beperkt en wordt een indrukwekkende slagkracht bereikt. De Dawson trilblokken zijn eenvoudig en snel aan te sluiten, hetgeen ze ideaal maakt om tussen diverse graafmachines uit te wisselen.

Soilmec SR30 Eagle

De nieuwe compacte Soilmec SR30 Eagle funderingsmachine is bedoeld voor het boren van betonschroefpalen, kleine verdringende boorpalen of om mee voor te boren. Daarnaast kan hij worden uitgevoerd met een trilblok dat past op dezelfde slede als waarop de boorkast gemonteerd zit. De universeel inzetbare Soilmec is door Foundiz uitgerust met een grotere pull down lier, een speciale universele slede voor boorkast of trilblok en een nieuwe makelaarkop met telescopische cilinder. Op deze manier kunnen eenvoudig damwandplanken of H-profielen gehesen worden. De netto boordiepte is 13 meter en de maximale opwaartse trekkracht bedraagt 30 ton. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwmat? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details