Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
(Bodem)onderzoek en advies uit één hand
Ortageo heeft expertise op het gebied van bodem, water, milieu, asbest en explosieven opsporing.

(Bodem)onderzoek en advies uit één hand

Expertise op het gebied van bodem, water, milieu, asbest en explosieven opsporing. Sinds januari 2018 opereren de bedrijven Envita, Lankelma-Almelo en Explovision onder de vlag van Ortageo. “Door deze samenvoeging kunnen we een totaalaanbod bieden bij de beheersing van omgevingsrisico’s om veilig te kunnen bouwen, wonen en werken”, zegt bedrijfsleider Jasper Bresser. “Onderzoek en advies komen uit één hand en dat biedt tal van voordelen.”


Sonderen met de 20 tons losse unit, bevestigd tegen het landhoofd van de brugconstructie.

Ortageo is synoniem voor centrum van de leefomgeving. “We verzorgen zowel onderzoek als advies, zodat onze opdrachtgevers hun plannen zo efficiënt mogelijk en tegen beheersbare kosten kunnen uitvoeren”, zegt Bresser. “We zijn heel flexibel ingericht als organisatie wat maakt dat we altijd in een passende oplossing kunnen voorzien voor een specifiek project. Kan niet, bestaat bij ons niet. Het zelfstandig uitvoeren van bodemonderzoek (sonderen) en het interpreteren van data zien we als een hulpmiddel om tot een goed en gedegen advies te komen.” 

Een stapje extra

Voor een optimaal resultaat is het volgens Bresser belangrijk dat Ortageo al in een vroeg stadium aan tafel aanschuift. “We houden onze opdrachtgevers vaak een spiegel voor en stellen de juiste vragen voor een zo goed mogelijk onderzoek en advies. We nemen een coördinerende rol aan, waarbij we ook de afstemming met stakeholders verzorgen. We zetten altijd een stapje extra en dat wordt gewaardeerd door onze opdrachtgevers.” Ortageo werkt voor overheden, projectontwikkelaars, aannemers, waterschappen, constructeurs, woningcorporaties, investeerders, architecten en particulieren. “In opdracht van een landelijk ingenieursbureau zijn we nauw betrokken bij de verbreding van de A27”, vertelt Robbin Schipper, adviseur geotechniek. “We hebben het volledige geotechnische onderzoek gedaan in aanloop naar de wegverbreding. Het omvatte het uitvoeren van boringen en sonderingen, en daarbij ook milieukundig bodemonderzoek. De resultaten zijn verwerkt in een advies. Tevens hebben we geotechnische lengteprofielen opgesteld op basis van het gedane onderzoek.”


Het zelfstandig uitvoeren van bodemonderzoek (sonderen) en het interpreteren van data zien we als een hulpmiddel om tot een goed en gedegen advies te komen.

Momenteel is Ortageo bezig met het uitvoeren van sonderingen en mechanische boringen rond het knooppunt Badhoevedorp. Schipper: “Hier komt een aantal stakeholders samen. Zo hebben we niet alleen te maken met de wegbeheerder, maar ook met een groot aantal kabel- en leidingbeheerders en niet te vergeten vliegveld Schiphol. Daarnaast worden we veel gevraagd voor onderzoek en advies bij seismische bouwwerken in Groningen en combineren we steeds meer geotechnisch- en magnetisch onderzoek om de bodemopbouw of bestaande ondergrondse constructies te onderzoeken.” Bresser vult aan: “Door onze uitgebreide expertise worden we ook steeds vaker gevraagd om op basis van data die aangeleverd wordt door derden een advies uit te brengen. Van voetpad tot snelweg, van speeltuin tot voetbalstadion, niets is ons te gek!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details