Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat wint de Samoter 2020 Innovation Award

Bobcat wint de Samoter 2020 Innovation Award

Geavanceerde selecteerbare hulphydrauliekbediening voor minigraafmachines

Het Bobcat Advanced Selectable Auxiliary Control (A-SAC) systeem dat is ontwikkeld voor de minigraafmachines van 2 tot 4 ton uit de R-serie heeft een ‘Technical Innovation Award’ gewonnen van de jury van de Samoter Innovation Awards 2020. De prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie die plaatsvond op donderdag 23 januari 2020 tijdens het Samoter B2Press diner in Italië.

De Innovation Awards maken deel uit van de activiteiten in het kader van de Samoter 2020-de belangrijkste vakbeurs voor de bouwsector in Italië, die van 20 tot 25 maart 2020 in Verona plaatsvindt. Het A-SAC-systeem is zowel op de Bobcat-stand als op de buitendemonstratieruimte van de beurs te zien en is een van de vele nieuwe ontwikkelingen van Bobcat die op deze editie van de driejaarlijkse internationale bouwbeurs Samoter worden gepresenteerd.

Hulphydrauliekpatronen

Bobcat introduceerde in 2018 de originele selecteerbare hulphydrauliekbediening (SAC) systeem van het bedrijf met de lancering van de minigraafmachines uit de R-serie. Het SAC-systeem is een unieke door Bobcat ontwikkelde oplossing die bestuurders in staat stelt om de besturingspatronen van de hulphydrauliekcircuits van de Bobcat-graafmachines aan te passen, afhankelijk van de instelvoorkeuren voor het gebruik van hydraulische aanbouwdelen.

Het SAC-systeem wordt bediend met behulp van de drukknoppen die handig boven op elk van de joysticks in de graafmachines zijn geplaatst. In combinatie met de SAC-schakelaar op het bedieningspaneel kan de bestuurder een van de zeven vooraf ingestelde combinaties van besturingspatronen kiezen zodat hij zijn handen op de joysticks kan houden bij het uitvoeren van zijn werk. Dit leidt tot een hogere productiviteit en bespaart tijd en geld die anders verloren zouden gaan door het wennen aan nieuwe werkmethoden of het herinstellen van de machine.

A-SAC

”We hebben het A-SAC-systeem ontwikkeld om de oorspronkelijke SAC-functionaliteit verder te verbeteren door de bestuurder de mogelijkheid te bieden de snelheid van elke functie aan te passen. Met behulp van het A-SAC-systeem kan de bestuurder eenvoudig de instellingen personaliseren voor tot zeven verschillende aanbouwdelen of toepassingen. Dit verbetert de prestaties en de precisie bij het gebruik van specifieke aanbouwdelen,” zegt Robert Husar, productlijnmanager voor minigraafmachines bij Bobcat, als reactie op deze unieke OEM-functionaliteit voor compacte machines.

Het A-SAC-systeem is beschikbaar als een optionele functie voor de huidige en toekomstige Bobcat R-serie graafmachines en kan ook ingebouwd worden in alle Bobcat R-serie graafmachines van 2-4 ton.

Gebruik van A-SAC

Voor het sorteren van de grijperwerkzaamheden kan de bestuurder kiezen voor kantelfuncties (AUX4) en draaifuncties (AUX2), gecombineerd op de linker joystick, waarbij de open-/sluitfunctie (AUX1) onafhankelijk op de rechter joystick blijft. Met het A-SAC-systeem kan de bestuurder de snelheid van elk van deze functies individueel aanpassen aan bepaalde taken of aan zijn vaardigheidsniveaus. Wanneer de bestuurder met hetzelfde aanbouwdeel naar een andere taak gaat, kan hij gemakkelijk overschakelen naar een andere, door hem vooraf met het A-SAC-systeem gedefinieerde instelling.

De serie minigraafmachines uit de R-serie van 2 tot 4 ton bestaat uit vijf compacte graafmachinemodellen – de E26, E27z, E27, E34 en E35z. Ze bieden in hun klasse de beste mix van uitstekend zicht, hoge uitbreekkracht, uitstekende stabiliteit en een soepele controleerbaarheid van de werkfuncties, aangevuld met een laag gewicht voor een gemakkelijk transport. Dankzij de uitstekende geschiktheid en afwerking van de machine en de praktische ontwerpkenmerken is de Bobcat R-serie een interessante toevoeging aan het assortiment Bobcat-machines.

De nieuwe graafmachines introduceren vele geavanceerde functies en bieden een verbeterd niveau van kwaliteit en robuustheid. Ze maken gebruik van nieuw ontwikkelde flexibele machineplatforms die verschillende configuraties van modellen en specificaties mogelijk maken om te voldoen aan een breed scala van toepassingen en behoeften van de klant. Het ontwikkelingsteam heeft voor de nieuwe machines de techniek en de productiviteit aanzienlijk verbeterd. Daarnaast heeft het ervoor gezorgd dat ze veel meer comfort en functionaliteit aan de bestuurder bieden en de beste keuze vormen voor de belangrijkste toepassingen.

Bobcat op de Samoter

Van 21 t/m 25 maart 2020 zal Bobcat op de Samoter 2020 in Verona, Italië onder de thema’s Technologie, Innovatie en Efficiëntie de nieuwste toevoegingen aan het full-liner aanbod van compact materieel presenteren. Daaronder wielladers en rupsladers, minigraafmachines, verreikers en aanbouwdelen. Op stand A15-B16 in hal 9 worden oplossingen getoond voor grondverzet, wegwerkzaamheden, verhuur, sloop, afval en recycling, materiaalhantering en landschapsinrichting. Zo worden onder andere de nieuwe Bobcat M-serie en R-serie laders gepresenteerd en innovatieve nieuwe technologieën als A-SAC, afstandsbediening, Quad-Track en MaxControl gedemonstreerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details