Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Betrouwbaarheid van de bovenste plank

Betrouwbaarheid van de bovenste plank

Altijd net een stapje extra

ACDE Nederland is al meer dan 26 jaar een begrip in de sloop- en recyclingwereld. Sinds 3,5 jaar voert het bedrijf de producten van Furukawa, een Japanse fabrikant van onder meer sloophamers en betonvergruizers. Joost Wassink van ACDE Nederland vertelt waarom de firma na twintig jaar bewust de producten van Furukawa in het assortiment heeft opgenomen. Salesmanager van Furukawa Rock Drill Europe Mark Lisman vertelt op zijn beurt over de unieke strategie van de Japanse fabrikant en de meest recente ontwikkelingen.

Het productassortiment van ACDE Nederland voor de sloop- en recyclingbranche is omvangrijk. “Alles wat je aan een kraan kunt hangen en hydraulisch bediend wordt, kunnen wij leveren”, begint Wassink. “Dat varieert van sloophamers en vergruizers tot betontangen, grijpers, scharen en trilplaten. Daarnaast beschikken we ook over een compleet gamma aan handgereedschappen. In principe voeren we verschillende merken, maar sinds de laatste jaren schuiven we bij voorkeur de producten van Furukawa naar voren. Een bewuste keuze, met name ook vanwege de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van het materiaal van Japanse makelij.”

Wassink vergelijkt de kwaliteit van de producten van Furukawa met die van Japanse auto’s. “Japanse automerken scoren ook steevast topposities als het gaat om kwaliteit en betrouwbaarheid. Japanners zijn bovendien toegewijd en staan volledig achter hun product. We zijn dan ook blij dat we de producten mogen voeren als enige in Nederland, samen met ons collegabedrijf Topp Tools. Aangezien Furukawa in Nederland is gevestigd voor de bevoorrading van Europa en Afrika hebben we hele korte lijnen. We kunnen heel snel leveren. Onderdelen kunnen we voor 99% de volgende dag al leveren of soms zelfs nog dezelfde dag. Een unieke propositie.”

Furukawa-sloophamers zijn misschien in aanschaf niet de goedkoopste, maar zeer zeker wél op de lange termijn.

 

Furukawa is allesbehalve een nieuwkomer op de markt. “In 2025 bestaan we 150 jaar”, zegt Lisman. “We zijn inmiddels wereldwijd marktleider op het gebied van sloophamers die we in onze eigen fabrieken in Japan produceren. Elke hamer die de fabriek verlaat, is uitvoerig getest. We houden er een geheel eigen filosofie op na als het gaat om de ontwikkeling van sloophamers. We hechten veel waarde aan gewichtsbesparing in het kader van duurzaamheid. Dat betekent niet dat we inboeten op kracht, dat hebben we intussen wel bewezen. Onze sloophamers zijn doorgaans krachtiger dan zwaardere exemplaren van andere merken.”

De generatie sloophamers zonder trekstang is een van de vele unieke producten van Furukawa. Lisman: “We zijn de enige speler in de wereld die dit concept heeft uitgerold voor gewichtsklassen tussen 1 en 4 tons-hamers. Minder onderdelen in de sloophamer, betekent ook minder kans op storingen en minder onderhoud. Het concept is beschikbaar voor graafmachines in de gewichtsklasse van 1 tot 50 ton. Daarnaast hebben we nog een hele range aan andere producten. Zo bouwen we onder meer grote boorinstallaties voor de mining en blasting industrie en driftertools die nog geavanceerder zijn dan de sloophamers zelf.”

Als het gaat om service en aftersales vullen ACDE Nederland, Topp Tools en Furukawa elkaar perfect aan. “We bedienen het hele land en staan samen met onze subdealers en wederverkopers altijd paraat”, zegt Wassink. Lisman kan dat bevestigen en vult aan: “De kracht van ACDE Nederland is dat ze net altijd even een stapje extra zetten. Onderdelen zijn bovendien heel eenvoudig online te bestellen via www.acdebv.nl. Furukawa-sloophamers zijn misschien in aanschaf niet de goedkoopste, maar zeer zeker wél op de lange termijn.” Onlangs sloot ACDE Nederland nog een deal waar de oude gele hamers plaatsmaakten voor 50 nieuwe Furukawa-hamers.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details