Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

Asfalt levensduurverlenging: reden voor een feestje!

esha-a-37-1

8 januari 2019 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

De meest voorkomende schade aan asfalt is rafeling van de steenslag. Bij beginnende rafeling lijkt het een ogenschijnlijk kleine schade, maar in de loop van de tijd kan dit leiden tot enorme schades aan de asfalt­verharding met alle gevolgen van dien. Oorzaak van de rafeling is het verouderen van het bitumen. 

Het bitumen verliest in de loop der tijd zijn flexibiliteit met rafeling tot gevolg. Esha Infra Solutions BV ontwikkelde een bitumenemulsie met een verjongende werking die de verouderde bitumen weer flexibiliteit geeft tot het oorspronkelijke niveau, bij benadering. Hierdoor wordt verdergaande rafeling voorkomen en de levensduur van de asfaltverharding verlengd. Dit geeft minder verkeershinder vanwege minder onderhoudsintervallen en een enorme besparing op het gebruik van fossiele en minerale grondstoffen. Dit zorgt vervolgens voor een forse CO2-reductie. Afgelopen maand had Esha twee redenen voor een feestje:

  • Er is inmiddels 8 miljoen vierkante meter asfaltverharding in levensduur verlengd met Pentack LVOv.
  • Rijkswaterstaat is na gedegen onderzoek en een validatieproces overgegaan tot validatie van Pentack LVOv.

Esha wil namens het hele Esha Infra Solutions team hun opdrachtgevers, klanten, onafhankelijke onderzoeksinstituten en alle betrokkenen danken voor hun medewerking in het bereiken van deze mijlpalen!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwmat? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details