Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Machines & Materieel

15-Tons binnendraaier is ‘Wolf in schaapskleren’

Luijten-Nuth-01-Remy-voor-machine
Onlangs is bij het bedrijf van Remy Luijten een nieuwe Doosan DX140LCR-7 met Stage V dieselmotor afgeleverd.

Tekst | Pieter de Mos

Beeld | Doosan

5 december 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Compacte Doosan DX140LCR-7 met Stage V motor voor Luijten Groep

Luijten Groep is een dynamisch en energiek bedrijf, met een enthousiast team en vooruitstrevende directeur-eigenaar. Recent leverde hun Doosan-importeur bij het bedrijf van Remy Luijten een nieuwe Doosan DX140LCR-7 met Stage V motor af. De compacte 15-tons binnendraaier is een echte multicarrier, waardoor hij breed inzetbaar is bij grond-, infra- en waterbouwprojecten.

De combinatie van kracht en compactheid leverde de nieuwe 15-tons Doosan al snel de bijnaam op van ‘wolf in schaapskleren’.

Als innoverende ondernemer kijkt Remy Luijten goed wat de markt van zijn bedrijf verwacht; in dit geval ‘ontzorgen’. Bij de in Nuth (Zuid-Limburg) gevestigde dienstverlener in de buitenruimte kunnen klanten terecht voor het gehele traject: design, calculatie, werkvoorbereiding én uiteraard de uitvoering. Met aansluitend beheer en onderhoud. Remy: “We noemen dat design en construct: bedenken, bespreken, bouwen, beheren.”

Dat deze benadering succesvol is, blijkt wel aan het groeiend aantal uitdagende projecten. In het kielzog daarvan zien we ook een groeiend machinepark, dat onlangs is uitgebreid met een moderne DX140LCR-7 rupsgraafmachine. Het is de tweede Doosan, want bij Luijten Groep draait ook al een Doosan DX170W-5 graafmachine op banden.

Het innovatieve karakter van de Luijten Groep sluit goed aan op een leverancier die van A tot Z kan adviseren over de meest passende keuze.

Laag brandstofverbruik

De nieuwe DX140LCR-7 is een behoorlijk schone binnendraaier met een laag brandstofverbruik. Hij is zeer compact gebouwd en heeft een minimale zwenkstraaldiameter van slechts 3,51 meter. Dat is prettig wanneer hij op krappe locaties aan de slag moet. Volgens Doosan is de zwenkstraal aan de achterkant 45% minder en aan de voorkant 24% minder dan bij de reguliere Doosan DX140LC-7 rupsgraafmachine. Tegelijkertijd is zijn 86 kW (115 pk) motor zeer krachtig, met een maximaal koppel bij 1400 toeren van 460 Nm. Die combinatie van prestaties en compactheid leverde hem al snel de bijnaam op van ‘wolf in schaapskleren’.

Breed werkpakket

Om hem breed te kunnen inzetten op uiteenlopende projecten is de binnendraaier uitgerust met allerhande klantspecifieke zaken, die deels af-fabriek en deels door hun Doosan-importeur zijn aangebracht. Zo kreeg hij een voor dit type middenformaat rupsgraafmachine ongebruikelijk dozerblad, Roadliner tracks met rubber blokken voor multifunctionele inzetbaarheid op elke ondergrond, een driedelige lange stelgiek, Wiejelo smeersysteem, treeplank, DAB-radio in de ruime en goed uitgeruste cabine, van Engcon een DC2 draaikantelstuk met geïntegreerde grijper en voor het betere werk een Trimble Civil Construction Earthworks GPS-besturing.

Voor een brede inzetbaarheid is de binnendraaier uitgerust met allerhande klantspecifieke zaken, zoals een speciaal dozerblad en Roadliner tracks.

Innovatie als voedingsstof

Vernieuwing – innovatie – is voor Remy Luijten een belangrijke drijfveer. “Wij zijn niet bang om van het traditionele pad af te wijken en we nemen onze klanten graag mee in deze vernieuwende ontwerpen.” Niet alleen levert dat langdurige klantrelaties op, het blijkt ook leuker voor de eigen medewerkers en draagt er aan bij om die vast te houden (en zelfs om vacatures te vervullen). Het heeft nog een ander voordeel: “We krijgen door onze vernieuwende aanpak echt unieke projecten en die leveren weer voedingsstof op voor nieuwe ontwikkelingen.” Bij dergelijke projecten past een machine zoals de compacte DX140LCR-7, die als binnendraaier goed kan bewegen in beperkte ruimtes.

Remy Luijten: “We streven als bedrijf met een groen hart naar een zo milieu-vriendelijk mogelijke werkomgeving.”

Voetafdruk verkleinen

Het innovatieve karakter van de Luijten Groep sluit goed aan bij een leverancier die van A tot Z kan adviseren over de meest passende keuze en die vervolgens de machine naar wens van de klant kan opbouwen met het oog op de te verrichten werkzaamheden. Remy ziet in zijn dealer dan ook een partner die, net zoals zijn bouwteam, gewend is om verder te kijken. Belangrijke terugkerende vraag is hoe hij de ecologische voetafdruk van zijn bedrijf kan verkleinen.

De keuze voor een graafmachine met een schone Stage V dieselmotor past in dat plaatje. Remy: “We streven als bedrijf met een groen hart naar een zo milieuvriendelijk mogelijke werkomgeving. Zo liggen er op het dak van ons pand 650 zonnepanelen, waarmee we onze kleinere elektrische machines en ons elektrische wagenpark opladen. Want daarvan hebben we er al heel wat in gebruik.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwmat? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details